Om het minste of geringste huilt je basisschoolkind. Je troost en dat helpt even. Soms sluit je kind zich ook voor je af. Wat is er toch aan de hand? Je kind weet het vaak zelf niet. Het zit je niet lekker. Je voelt dat er iets is. Je kind huilt veel en vaak de laatste tijd. 

Oorzaak van het huilen

Basisschoolkinderen die veel huilen hebben vaak ergens spanning over. Het kan ook zijn dat ze in stilte rouwen om iets of iemand. In de creatieve kindercoaching hoeft je kind zijn verdriet niet te verwoorden. Door spel en creatie laten we de (onbewuste) oorzaak los van het huilen. Tevens leert hij/ zij hoe om te gaan met nieuwe spanningen, door middel van ontspanningsoefeningen. Het is tijd dat de zon weer mag gaan schijnen!

Mag jouw kind zijn verdriet of spanning loslaten?

Stel je vraag via Whatsapp en email. Bespreek jouw wensen in een gratis online kennismakingsgesprek. Of lees eerst meer over creatieve kindercoachingkinderyoga en mindfulness.

Wist je dat huilbuien ook een teken kunnen zijn van overprikkeling? Je kind krijgt zijn gedachten niet meer geordend en dat maakt hem of haar bang en verdrietig. Bij Hartestraal kan je kind ontspanningsoefeningen leren om de prikkels los te laten en minder hard te laten binnenkomen.

huilen loslaten met poppen
knip het verdriet er af
welke kaart helpt bij huilen