Mijn kind worstelt met de echtscheiding

De scheiding is een periode van rouw voor jou en je kind. Het wordt nooit meer zoals het was. Een kind kan naast intens verdriet ook opgekropte boosheid ervaren en schuldgevoelens. “Het is zielig voor mama dat ze alleen is, wanneer ik bij papa ben.” “De nieuwe vriend van mama moet weg, want dan komen papa en mama weer bij elkaar.” “Papa heeft ons in de steek gelaten, dus hij vindt mij niet lief.”

Ongrijpbare emoties na scheiding

Voor, na en tijdens de scheiding doe jij er van alles aan om je kind te troosten en gerust te stellen. Zijn emoties razen alle kanten op. Ook lichamelijk heeft je kind spanningsklachten, bijvoorbeeld bedplassen, obstipatie of hoofdpijn. Ondanks je eigen emoties en zorgen probeer je vat op je kind te krijgen. Ik reik je een hand toe. Je hoeft het niet alleen te doen.

Echtscheiding accepteren

In de creatieve kindercoaching hoeft je kind niets uit te leggen. Met spel en creatie komen we erachter welke onbewuste gevoelens er nog zijn rondom de scheiding. De spanning die dit meebrengt laten we vertrekken uit het lijf. Zo ontstaat ruimte voor rouw en acceptatie van de echtscheiding én de nieuwe gezinssituatie.

Heeft jouw kind de scheiding goed verwerkt?

Stel je vraag via Whatsapp en email. Bespreek jouw wensen in een gratis online kennismakingsgesprek. Of lees eerst meer over creatieve kindercoaching, kinderyoga en mindfulness.

Wist je dat kinderen soms vage klachten krijgen en jaar of langer na de scheiding? Soms komt pas later het besef dat papa en mama echt nooit meer bij elkaar komen en begint dan de fase van rouw.

Waar hoor ik thuis bij echtscheiding?
Kind en echtscheiding