Hartestraal geeft kinderyoga volgens de Hatha yoga. Bij deze vorm van yoga is het beoefenen van het lichaam gericht op het vergroten van het zelfbewustzijn. De yogahoudingen zorgen ervoor dat de aandacht van het kind naar binnen gaat in plaats van naar zijn omgeving. Het kind leert zo luisteren naar de signalen die zijn lichaam geeft.

Kinderyoga voor een leger hoofd

De maatschappij verwacht veel van een kind. Alles is gericht op presteren, er moet steeds meer. Het kind wordt overspoeld met informatie. Ook ouders hebben het druk met het gezin, werk, huishouden, hobby’s en het onderhouden van sociale contacten. Nergens verloopt dit alles vlekkeloos. Het kind pikt al die signalen op. Sommige kinderen zijn ook nog extra gevoelig voor deze prikkels. Bewegen door middel van kinderyoga is een manier om het hoofd leger te maken.

Positieve effecten kinderyoga

Spelend bewegen en bewegend spelen is een basisbehoefte van elk kind. In het bewegen kan het kind zijn emoties kwijt en leert omgaan met de emoties van anderen. Door voldoende beweging worden de hersenen en zintuigen geactiveerd, wat het natuurlijke leerproces bevordert. Kinderyoga is een vorm van spelen en bewegen. De bewegingen hebben een diepe uitwerking op de hersenen, emoties en sociale interactie.

Kinderyoga:

  • ontwikkelt flexibiliteit, kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht en co├Ârdinatie,
  • bevordert de diepe natuurlijke ademhaling en versterkt de ademhalingsorganen,
  • ontwikkelt luistervaardigheden, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen,
  • biedt rust en ontspanning en geeft plezier.

Kinderyoga individueel of workshop

Per kind bekijk ik wat de wens is en bied ik kinderyoga oefeningen op maat. Het doel is dat een kind thuis, op school of waar dan ook kan terugpakken naar de oefeningen uit zijn/ haar eigen ontspanningsbox.

In de schoolvakanties zijn er crea & kinderyoga groepsworkshops. Meld je aan voor de inspiratiemail met actuele voor actuele data of volg Hartestraal op Facebook en Instagram.

Kinderyoga voor scholen

Vind jij het belangrijk dat jouw leerlingen leren omgaan met stress? Wil jij ze vertrouwen geven in eigen hoofd, hart en lijf? Of wens je meer rust en balans in jouw klas? Ik kom graag langs voor een workshop relax in de klas. Vertel me jouw wensen en je krijgt een combinatie van kinderyoga en mindfulness op maat. Ook kinderyoga voor zorgleerlingen is mogelijk. Mijn aanbod voor workshops staat ook in Cumenu. Neem vrijblijvend contact op.

kinderyogaoefening de heldenhouding op basisschool Lodijke Bergen op Zoom
Kinderyoga oefening de Houthakker
Kinderyoga oefening de Arend op basisschool Lodijke Bergen op Zoom
Kinderyoga oefening emoties loslaten