Go Back to your Roots en geef jezelf eindelijk vertrouwen en rust

Het lijkt wel of je het nooit goed genoeg kan doen, voor jezelf. Je legt de lat hoog. Vroeger kreeg je mogelijk te horen: Wees niet zo gevoelig. Niet zo flauw. Of er werd helemaal niet over gevoelens gesproken. Maar jij voelde als kind spanning in de lucht. Je zag je moeder of vader ongelukkig of worstelen met angsten, emoties en hun zorgen.

En nu worstel jij zelf ook met je gevoelens en gedachten. Eigenlijk krijg je steeds opnieuw in je leven te maken met dezelfde teleurstellingen of thema’s. Je hebt al van alles gedaan, maar je krijgt er geen controle over. Steeds opnieuw word je weer dezelfde spiegel voorgehouden. Je zit vast in een patroon. Je bent er zó klaar mee!

Altijd is er dat kritische stemmetje, wat je afremt of juist te groot houdt. Het blokkeert je om helemaal vrij te zijn in je doen en laten. Diep in jouw hart is er een verlangen om helemaal vrij te zijn van oordelen over jezelf en je leven. Om te leven vanuit jouw mooie rijke gevoel, zonder twijfels en spanningen. Wat een ruimte zou dit geven in je lijf, hoofd en hart.

Breek echt door jouw blokkade heen

Voel jij dat je vaak tegen dezelfde blokkades aanloopt? Zijn het steeds dezelfde dingen of personen die jou triggeren? Terugkerende patronen en belemmeringen in je leven hebben de oorsprong in je gezin van herkomst of zelfs van daarvoor.

De relatie met jouw familieleden vertegenwoordigt elke andere relatie die jij aangaat zoals de band met je partner, kind, werkgever, collega’s en vrienden. Een familie-opstelling maakt de onbewuste verstrikkingen in jouw leven zichtbaar.

De familie-opstellingen die ik geef zijn één-op- één. Het voordeel tegenover een groepsopstelling is dat jij jouw probleem niet hoeft te delen met andere deelnemers. Ook hoef je niet een representant te zijn in iemand anders zijn opstelling. Vooral voor gevoelige mensen kost een groepsopstelling, wat vaak een hele dag duurt, veel energie. Ik merk ook dat cliënten het fijn vinden dat alle aandacht en tijd er is voor alleen hun eigen vraag. Daarom bied ik alleen individuele familieopstellingen aan in eigen sessies.

Jouw familie of gezin is niet lijfelijk bij de familie-opstelling aanwezig. Zij merken niets van jouw opstelling, maar voor jou verandert er van alles ten goede in de verbinding met hen.

Vooraf coach ik jou om je doel van de opstelling helder te krijgen. Dus ook al weet je nog niet goed wat je nodig hebt, samen krijgen we dit inzichtelijk. Een familie-opstelling is geschikt voor iedereen die worstelt met zichzelf. De resultaten zijn life changing! Het maakt je vrij van zoveel ballast, waardoor je eindelijk in je eigen kracht komt te staan.

Een (familie) opstelling helpt wanneer:

 • Jij steeds tegen dezelfde problemen/ thema’s aanloopt
 • Je niet lekker in je vel zit.
 • Jij je leeg voelt.
 • Je problemen ervaart in relatie met je familie, partner, kind, werk of vrienden.
 • Je geen beslissing kunt nemen over iets belangrijks.
 • Je last hebt van stress
 • Jij overspannen bent of een burn-out hebt.
 • Je boosheid, frustratie, verdriet of angst ervaart.
 • Je onzeker bent.
 • Je last hebt van jouw perfectionisme.
 • Jij je vaak schuldig voelt.
 • Jij moeilijk je grenzen aangeeft.
 • Je kritisch bent op anderen of jezelf.

Misschien heb je als klein meisje altijd moeten vechten om de aandacht van je vader en voelde jij je niet gezien. Heb je spanningen gevoeld tussen jouw ouders en ben je die ongemerkt gaan oplossen. Speelt er een (oorlogs-) trauma in jouw familie wat ongemerkt is doorgegeven aan elke nieuwe generatie. Voel je elke keer spanning als jij met je zus in dezelfde ruimte zit? Of ervaar je in je huidige relatie dat je altijd de kar moet trekken? Dit zijn slecht enkele voorbeelden van duizend situaties waardoor jij niet helemaal in je kracht staat in jouw leven.

Ben je nieuwsgierig? Lees verder of druk op de knop voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kan ik voor jouw situatie of probleem inzicht geven in wat je met een opstelling kunt bereiken.

“De opstelling van mijn verlangen was een onvergetelijke ervaring en heeft enorm veel teweeg gebracht op zoveel vlakken in mijn leven. De opstelling werkt na afloop door en geeft me diepgaande inzichten. Mariska voelt je en support je, zodat je helemaal jezelf kunt zijn. Sinds de opstelling durf ik met gemak voor mezelf te kiezen zonder een naar gevoel.” Annemieke 45 jaar

Back to my roots traject:
Krijg weer regie over jouw leven vanuit een basisvertrouwen en innerlijke rust

Een familie-opstelling brengt je terug naar je kindertijd. Je onderzoekt wat jouw ouders, grootouders of andere familieleden jou onbewust hebben doorgegeven aan spanningen, onzekere gevoelens, angsten en belemmerende overtuigingen. Je gaat terug naar je roots! Niet door herinneringen op te halen aan situaties, maar door jouw onderbewuste af te stemmen op jouw familiesysteem. Dit geeft je eindelijk die verandering waar je al zolang op hoopt.

“Door de opstelling kreeg ik mooie inzichten en antwoorden die ik zo hard nodig had om verder te kunnen. Dit alles onder de fijne begeleiding van Mariska in een warme, veilige omgeving waardoor ik helemaal open en mezelf kon zijn.“ Audrey 47 jaar

Opbouw Back to my roots pakket

 • Eerste familie-opstelling (1,5 uur)
 • Online coachsessie met toffe opdrachten voor thuis om nog meer in ontwikkeling te komen.
 • Tweede familie-opstelling (1,5 uur)
 • Afsluitende online coachsessie waarin je focust op je kracht en verlangen voor de toekomst.
 • Inclusief mp3’s voor thuis om dichterbij je eigen gevoel te blijven en je lijf rust te gunnen.

Vaak beginnen mensen in de eerste opstelling met hun ouders en het gezin van herkomst. In de tweede opstelling vindt er vaak een verdieping plaats waarbij je dingen gaat teruggeven aan familieleden. Ook is de tweede opstelling geschikt voor je huidige gezin of werkrelatie. Vooraf vul je een vragenlijstje in, aan de hand daarvan adviseer ik je hoe we welke thema’s en problemen gaan oplossen met welke opstellingsvorm. Jij mag helemaal blanco komen. Alles wat nodig is dient zich vanzelf aan. Een opstelling kan niet fout gaan. Je haalt er gegarandeerd waardevolle inzichten uit, waarmee je echt een patroon doorbreekt bij jezelf.

Inclusief tussentijdse coaching voor die extra boost

Tussendoor coach ik je online of via beeldbellen in in dit bewustwordingsproces. We zoomen dan verder in op de inzichten uit je opstelling en hoe je hiermee praktisch aan de slag kunt in jouw dagelijks leven. Je werkt zo actief naar een leven met meer rust en vertrouwen. Per persoon stem stem ik af wat er nodig is om de verandering een extra boost of juist een stukje meer rust te geven. Je ontvangt mp3’s waarmee je op je telefoon op elk moment kunt switchen vanuit denken of stress naar meer ontspanning en vrijheid. Stap voor stap ontwikkel jij een leven vanuit jouw gevoel en waarden en beslissingen die daarbij horen.

Deze extra begeleiding naast de familie-opstellingen vinden cliënten fijn, omdat in een opstelling veel gebeurt. Ze vinden het waardevol om een spiegel voorgehouden te krijgen, waarmee ze nog meer het inzicht uit de opstelling kunnen verankeren in hun denken en doen. De familie-opstelling legt de stevige fundering voor jouw veranderingsproces, de coachsessie helpen met het vormgeven van een jouw nieuwe richting.

Eigenlijk is het wonderlijk wat een verandering een opstelling teweegbrengt

Een cliënt is nu uit haar burn-out en heeft nu het vertrouwen om een eigen onderneming te starten in haar passie. Een andere cliënt twijfelde of ze wel bij haar man moest blijven en heeft nu weer het gevoel dat ze door hem gehoord en gezien wordt. Een vrouw van 44 voelde aan alles in haar lijf dat ze niet meer in het familiebedrijf wilde werken. In de opstelling kon zij zich losmaken van haar broer, waardoor ze nu haar grenzen aangeeft bij haar familie en echt haar eigen leven leidt. En wat te denken van een andere mama die een zoon had met angsten. In de opstelling kwam ze erachter dat zij gevoelens had overgenomen van haar overgrootoma die in een gesticht zat. Ze bevrijdde zichzelf van deze verstrikking en daarmee ook haar kind. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Ik word er zo blij van!

“Wat ik nu in één familieopstelling aan inzichten heb gekregen, had me anders jaren therapie gekost. Ongelofelijk!”

Danielle, 41 jaar

“Nooit geweten dat mijn pleasegedrag afkomstig was van het gezien willen worden door mijn vader die me na de scheiding in de steek liet. Nu weet ik ook waarom ik mezelf teveel voorbij liep in de relatie met mijn ex-man. Ik kan dit patroon van angst voor afwijzing nu achter me laten. Ik voel me sterker en klaar voor liefde.”

Sylvana, 50 jaar

Waarom bij mij?

Een familieopstelling begeleiden leer je niet in een korte cursus. Als begeleider moet je zelf al je thema’s ook hebben losgelaten om helemaal objectief in te tunen op de cliënt. Ik ben nu tien jaar bezig met mezelf ontwikkelen door familie-opstellingen, waarvan de laatste twee jaar ook als begeleider. Regelmatig doe ik een bijscholing of intervisie om mijn rol als begeleider scherp te houden. Ik ben hooggevoelig en werk al tien jaar met energieën. Daardoor kan ik snel invoelen tijden de familie-opstelling. Ook kan ik iemand vanuit het hoofd terugbrengen naar zijn onbewuste diepere gevoelslaag. De cliënt kan daardoor diep opgeslagen pijn in korte tijd blijvend loslaten. Een familie-opstelling is daardoor ook geschikt voor wandelende hoofden en diepe denkers. Ik oordeel niet, heb veel geduld en vooral vertrouwen in jou!

Lees wat anderen van mijn begeleiding vinden bij de reviews.

Jouw resultaat na dit traject

 • Je maakt je geen zorgen meer of je wel goed genoeg bent.
 • Je ervaart een basisrust in je lijf waarop je altijd kan terugvallen.
 • Je twijfelt minder aan jezelf.
 • Je geeft gemakkelijker je grenzen aan.
 • Je ervaart ontspanning in de band met het betreffende familielid, je partner of kind.
 • Je voelt minder pijn en stress in je lijf doordat je ballast letterlijk hebt losgelaten.
 • Je hebt weer vertrouwen jouw gevoel.
 • In jouw gezin ervaar je meer rust.
 • Je voelt ruimte in jezelf voor nieuwe plannen.

Na twee opstellingen voel ik me positief veranderd. Gevoelens die mij eerder belemmerden zijn verdwenen en ik ervaar dit als een aanzienlijk verschil. De opstellingen zijn dus vooral voor mij een grote aanvulling geweest. Doordat ik me nog beter voel, kan ik mijn kind ook neutraler en beter begeleiden.

Debbie, 42 jaar

Familieopstelling: een waardevolle investering voor de rest van je leven

Het Back To Your Roots traject gaat je zoveel waarde opleveren in de rest van je leven. Voor het complete Back to my Roots pakket met daarin vier sessies en lifetime praktische tools voor thuis investeer je € 348,-
Wil je liever in twee termijnen betalen dan betaal je iets meer namelijk: € 180,- per termijn. Sommige werkgevers vergoeden deze coaching vanuit het vitaliteitsbudget of persoonlijk ontwikkelbudget. Vraag ernaar bij je werkgever. Hoe waardevol is het als jij eindelijk echt een nieuwe start maakt richting meer vertrouwen en innerlijke rust. En vergeet niet; je helpt hiermee ook je kind en alle generaties na jou.

Hoe werkt een opstelling met blokjes?