Doorbreek wat je kind tegenhoudt om zijn blije krachtige gevoelige ik te zijn!

De laatste tijd zie je jouw kind worstelen met zijn gedachten en emoties. Steeds vaker volgt er een woede-uitbarsting of fikse huilbui. Jouw kind voelt ook zo ontzettend veel. En denkt overal diep over na. Regelmatig praat je met hem over wat hem wakker houdt. Kon je zijn hoofd maar even uitzetten. En weer wat positieve gedachten tevoorschijn toveren!

Hij wil het ook allemaal te goed doen. En wanneer hij iets niet kan of snapt, is het huis te klein. Jij verlangt naar meer rust voor je gezin. Je bent moe van steeds weer brandjes blussen. Bovendien blijf je met hem in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. …

Hoe zou het zijn als jouw kind: 

  • Innerlijke rust voelt?
  • Zich minder zorgen maakt?
  • Fouten durft te maken? 
  • Durft te vertrouwen op zijn gevoel?
  • Emoties minder heftig beleeft? 
  • Beter (in)slaapt?
  • Geen pijn meer heeft door spanning? 
  • Minder afhankelijk is van jou?

Heb je al van alles geprobeerd? En hielp het maar even?

Ga dan nu met je kind voor een echte doorbraak. Creatieve kindercoaching helpt je kind spelenderwijs om blokkerende negatieve gedachten en emoties op te ruimen. Jouw kind mag hiermee aan de slag in het: Ik ben oké traject!

Zorgelozer & emotioneel sterker

Tijdens het Ik-ben-oké traject zie jouw kind weer opbloeien. Hij weet nu niet alleen dat hij goed genoeg is, hij voelt het nu ook weer in zijn hele wezen. Dit komt doordat we diepgaand opruimen wat hem onzeker, bang, verdrietig of boos houdt. Je kind heeft weer controle over zijn gevoelens en dat geeft vertrouwen. Na dit traject heeft jouw gevoelige kind ook zijn pauzeknop gevonden bij overprikkeling. Hij kan zichzelf beter afsluiten voor meningen en gevoelens van anderen. Hij ervaart innerlijke kracht om te mogen zijn wie hij is!

Jouw kind verdient het om weer helemaal zijn stralende zelf te zijn!

Geen praatsessies, maar ervaren
in je lijf.

In de creatieve kindercoaching gaan we niet tot in detail praten over een probleem. Samen ontdekken we hoe jouw kind zich wil voelen en gedragen, waardoor het direct meer vertrouwen krijgt met de boodschap: Jij bent oké. Bij jonge kinderen werken we subtiel aan dit doel zonder dat ze het merken.

Vaak hebben kinderen moeite om emoties onder woorden te brengen, en praten is ook verbonden met denken. Creativiteit brengt je kind weer in contact met zijn gevoelens, zodat het pijn kan loslaten. Via tekenen, schilderen, kleien of spel komen onbewuste gevoelens naar boven, waarna we de brug naar het lichaam slaan om daar emoties en angsten los te laten. Dit creëert ruimte voor het aanleren van nieuwe positieve gevoelens, gedachten en gedrag

Je kind hoeft niet goed te zijn in tekenen, verven of welke creatieve bezigheid dan ook. Als het een potlood kan vasthouden, is het prima. Het gaat er niet om hoe iets eruit ziet, juist niet.

Creativiteit is een geweldige tool om emoties en angst te verwerken zonder dat het kind voelt dat het iets moeilijks moet doen.
Creativiteit is een geweldige tool om emoties en angst te verwerken zonder dat het kind voelt dat het iets moeilijks moet doen.

Jouw kind mag zijn gevoelige ik weer aan het stuur zetten. Het denken mag naar de achterbank.

Creatieve kindercoaching ruimt onzekerheid en spanningen diepgaand op.

In het proces gebruiken we metaforen, verhalen en symbolen die aansluiten bij de interesses van jouw kind. Alles wat tijdens de sessies wordt gemaakt, gaat mee naar huis. Zo wordt je kind elke dag herinnerd aan de belangrijke boodschap: Ik ben oké.  Als ouders speel je een onmisbare rol in dit veranderingsproces van je kind. Je ontvangt praktische tips waarmee je jouw kind helpt het nieuwe gevoel/ gedrag te integreren. Tegelijkertijd begeleid ik jouw gevoelige kind in ontspanning, waardoor het zelf meer controle krijgt over toekomstige emoties en gedachten.

Waarom bij mij?

Al 8 jaar werk ik met liefde en plezier met kinderen, eerst als kinderyogadocente en sinds 2021 als creatief kindercoach. Mijn specialiteit ligt bij gevoelige en diepdenkende kinderen die zich vaak anders voelen, wat hun zelfvertrouwen aantast. Ze ervaren faalangst door de druk om aan maatschappelijke verwachtingen te voldoen, wat hun contact met diepe gevoelens verstoort. Met humor en speelsheid, zonder oordeel, opent elk kind zijn hart bij mij. Ze voelen zich opgelucht omdat hun gevoelens en gedachten herkenbaar zijn en niet fout. Ik geloof in de kracht van elk kind, en bij Hartestraal kunnen ze groeien om volledig zichzelf te durven zijn!