Ik ben Mariska Franken, geboren in Bergen op Zoom en woon samen met mijn mijn man John en zoontje Joris. Sinds een paar jaar heb ik een missie: elk mens laten stralen door zelfliefde.

Het begin

Heel veel jaren was ik onzeker. Ik vond mezelf lelijk en onhandig. Pas toen de yoga op mijn pad kwam begon mijn reis naar houden van mezelf. In 2006 begon ik bloednerveus aan mijn eerste yogales. Ik zat in een burn-out. Alle drukte in mijn hoofd zonk zo de aarde in. Emoties kwamen los. Na elke les voelde ik me letterlijk steviger staan. Mijn persoonlijk ontwikkelingsproces startte. Shiatsu, acupunctuur, osteopathie, de Helende Reis, meditatie, zingen en Familie-opstellingen brachten me steeds weer een stap dichterbij mezelf. Wat leefde ik veel in mijn hoofd en in angst. Ik was blij dat ik een andere weg leerde kennen.

Ik vroeg me af hoeveel kinderen liepen er niet rond met een vol hoofd zoals ik? Wat zou het fijn zijn als ik ze kon leren ontspannen! In 2014 begon ik daarom de opleiding tot kinderyogadocent naast mijn zzp klussen als communicatieadviseur en tekstschrijver.

Kinderyoga & Mindfullness

In 2016 begon ik mijn bedrijf Hartestraal en ga ik mijn eerste kinderyogalessen. Al snel breidde ik mijn kennis uit met een cursus Mindfulness voor kinderen. Daar leerde ik ook hoe ik een mindful mama kon zijn. In deze periode worstelden wij erg met onze kleuter. Dankzij mindfulness ontwikkelde ik een meer accepterende houding en ging ik anders kijken. Ik vond een nieuwe ontspanningsbron: Reiki massages. Zo heerlijk, dat wilde ik ook leren en zo behaalde ik mijn 2e graads Reiki.

ACT

In 2018 overleed mijn vader. Ik was lamgeslagen. Ik zocht hulp bij rouwverwerking en leerde weer veel over mezelf. Wat wil ik met mijn leven? Waarom ben ik hier? Ik liep vast in mijn denken. Na twee cursussen Acceptance & Commitment therapie (ACT) leerde ik mijn denken loskoppelen van mezelf. Ik leerde meer luisteren naar mijn gevoel en ging leven naar mijn waarden.

Creatief coach

Ik begon aan de opleiding tot Creatief Kindercoach. Creativiteit is een belangrijke waarde voor mij en gaf me als kind al veel plezier. Door tekenen, schilderen, kleien, spel kom je los van je (strenge) hoofd. Zo kom je in contact met je gevoel. Wat mag je loslaten en wat wil je laten groeien? Twee mooie intensieve jaren van opleiding. Een mooie aanvulling was de cursus Kindertekeningen lezen. Een jaar lang verslond ik tekeningen en leerde ik zo welke verborgen boodschappen erin schuilgaan.

Ooit stond op mijn muur een zin van BLOF: Ik ben bijna waar ik zijn moet, bijna op mijn plaats. Nu ben ik eindelijk op mijn plek. Wat ben ik ontzettend dankbaar en blij dat ik kinderen en volwassenen mag helpen op weg naar groei en zelfliefde!

mariska franken plezier in coachen
mariska franken en gezin

In je hart vind je het antwoord op al je vragen. Ik breng je opnieuw in contact met je gevoel.