Ik voel zo veel

Ik heb een groot hart vol liefde.  Als kind zorgde ik al graag voor de mensen om mij heen. Ik voelde zoveel. Wilde anderen blij maken. Ik was volledig gericht op de ander. Wat had die van mijn nodig? Ik was vaak teleurgesteld in hun reacties. Waarom was hun gevoel zo anders dan dat van mij?

Ik wilde de ander begrijpen. Zo kwam ik steeds meer in mijn hoofd terecht. Ik piekerde veel over wat ik zou zeggen, doen of had moeten zeggen of doen. Was ik wel oké? Ik snakte naar acceptatie door alles perfect te doen. Op school, thuis, bij vrienden en op het werk.  Als puber raakte ik makkelijk overspannen. Ik ging naar een psycholoog. Wat ik er leerde,  begreep ik wel, maar ik kon mijn gevoel niet mee veranderen. Ik wilde zo graag begrepen worden. Maar wist zelf niet wie ik was. 

Ik vind mezelf

De ommekeer kwam toen ik als bijna dertiger in aanraking kwam met yoga. Voor het eerst kon ik mezelf weer echt voelen. Ik kwam los van mijn denken. Merkte weer waar mijn kracht lag. Maar vooral leerde ik dat ik mezelf mocht accepteren zoals ik was. Een weg van persoonlijke groei lag voor me. 

Ik verruilde mijn kantoorbaan als communicatieadviseur voor een leven als kinderyogajuf en mama. Hoe blij was ik dat ik nu eindelijk met kinderen mocht werken. En ook mama worden was altijd mijn grote wens geweest. Ondertussen werkte ik nog steeds aan het opruimen van oude patronen, denkwijzen en angsten. Shiatsu, Acupunctuur, Helende Reis, EMDR, Reiki en familieopstellingen het bracht me steeds meer inzichten in mezelf. Het was slechts het begin van mijn schillen die ik af pelde. Ik was nog niet bij mijn kern.

Ik laat los

In 2018 overleed mijn vader. Een nieuw keerpunt in mijn leven. Ik leefde een jaar op de automatische piloot en toen kreeg ik paniekaanvallen. De band met mijn vader en zijn verlies vroeg om een nieuwe laag van mij ui af te pellen. Ik verwerkte het verlies maar ook oude pijnen uit mijn gezin van herkomst met rouwtherapie en Acceptance & Commitment Therapy. Het bracht me in contact met mijn waarden. Het maakte mij vrij van mijn ouders. Ik ben volwassen. Ik hoef niet te zorgen voor een ander maar voor mezelf. Wat wil ik met mijn leven? Ik wist dat het tijd was eindelijk mijn droom te gaan uitvoeren. Ik wilde kinderen het gevoel geven wat ik zelf zo had gemist: jij bent goed zoals je bent!

Ik hartestraal

Creatieve coachopleidingen en familieopstellingen, ik ging er vol voor! Heel veel lagen van mijn ui vroegen nog om losgelaten te worden. En nu ben ik creatief coach. Het voelt als een jas die altijd al voor mij klaar hing aan de kapstok en die nu perfect past! Onderweg kreeg ik een boodschap van mijn ziel mee: Ik mag er zijn! En wist instant dit is wat ik te doen heb. Andere mama’s en kinderen weer laten voelen dat ze er mogen zijn! Met alle zorgen, twijfels en gevoelens. Ik zie jou! Ik zeg niet wat je beter moet doen. Ik stop je niet in een hokje. Ik luister en open mijn hart voor jou en je kind. Ik kom direct in contact met wat jou of je kind blokkeert om blij en rustig te zijn. Jouw hartestraal is niet weg. Er zit alleen een laag stof overheen. Ik help jou opruimen in lijf, hoofd en hart in enkele sessies. Nu weet je weer welke kant je op moet. Vind samen met mij je kracht terug om blij te zijn met je eigen unieke ik! Jij mag er zijn!

mariska franken plezier in coachen
mariska franken en gezin

Mag jij van jezelf zijn wie jij bent?