Piekert je kind zich suf?

Het maakt je moedeloos: een kind dat niet kan stoppen met piekeren. Urenlang probeerde je hem/haar al op andere gedachten te brengen. Het lukt soms even en dan begint het piekeren weer opnieuw. Je kind voelt zich radeloos en is boos en verdrietig.

Je bent niet je piekerstem.

Als kind kon ik ook niet stoppen met piekeren. Ik deed van alles om er vanaf te komen. Uiteindelijk is mijn piekeren sinds twee jaar gestopt, dankzij de wetenschappelijk bewezen Acceptance and Commitment Therapy (ACT). In een notendop: Ik leerde mijzelf los te zien van mijn piekerstem. Ik stopte met wegduwen van piekergedachten. Deze ACT methodiek pas ik nu toe in creatieve oefeningen voor kinderen die willen stoppen met piekeren.

Stoppen met piekeren, iets voor jouw kind?

Stel je vraag via Whatsapp en email. Bespreek jouw wensen in een gratis online kennismakingsgesprek. Of lees eerst meer over creatieve kindercoaching, kinderyoga en mindfulness.

Wist je dat vooral hooggevoelige kinderen piekeren? Zij voelen zoveel dat ze zich afsluiten door extra veel te gaan denken. Ik breng ze graag weer terug in contact met hun rijke gevoelsleven.

Hoofd met negatieve gedachten
Weg met de strenge stem
Schilder de negatieve gedachten weg