The most wonderful time of the year? Jij voelt je even in een dipje. In deze tijd kijk je altijd terug om afgelopen jaar en jawel hoor je blijft hangen in alle mislukkingen…
Want 2023 zou JOUW jaar worden.Jij zou eindelijk afvallen, stoppen met wat dan ook, meer ontspannen, minder boos worden, meer geduld hebben met je kind, vaker aandacht geven aan je ouders, meer genieten, promotie maken, minder geld uitgeven of je bucketlist gaan afvinken….. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe kom je uit deze cirkel van doemdenken?

Herken de strenge stem
Wat je nu allemaal tegen jezelf zegt, speelt zich af in je hoofd. Het is niet de waarheid. Jouw strenge stem is weer aan het woord. Zie dit als een stem, waarnaar je niet hoeft te luisteren. Je krijgt de stem stil door juist niet met tegenargumenten te komen. Dus ga er geen positieve gedachten tegenover zetten, want dat geeft een eindeloos gepieker in je hoofd.

Je strenge stem zegt bijvoorbeeld: “Het lukt je nooit! Iedereen is succesvol en gaat vooruit” En dan zegt jouw positieve ik terug: “Het gaat mij heus wel lukken komend jaar. Ik had ook andere dingen te doen.” En dan reageert je negatieve stem weer met: “Hoezo gaat het nu wel lukken, jij bent gewoon te zwak. En hoezo druk als je het echt wilt dan maak je toch tijd om….. “ Veel mensen leven hierdoor in hun hoofd omdat ze controle willen over gedachten.

Dat is meteen mijn 2e tip: Accepteer de strenge stem. Jouw negatieve gedachte wil gewoon graag erkent en gehoord worden. Net zoals de onzekere, verdrietige of boze jij! Eigenlijk wil elk deel van jou erkenning. Dat is ook vaak wat het succes is van een familie-opstelling. Dat je eindelijk erkenning krijgt van je vader, moeder of wie dan ook, die jou heeft teleurgesteld. Je wordt gezien in waar je meer zit. Het wordt niet weggewuifd of afgedaan als : stel je niet aan, het valt wel mee. Flink zijn. Nee jouw gevoel mag er helemaal zijn! Je zult merken dat het nare gevoel of de nare gedachte dan veel sneller vanzelf weer weg ebt.

Onderzoek waar deze negatieve gedachte vandaan komt? Wie hoor je eigenlijk praten?
Misschien heb je ook wel door dat het negatieve stemmetje in jou al heel lang geleden is ontstaan, meestal in je jeugd. Is het wel echt jouw stem die je negatief hoort praten in jezelf? Of heb jij dit negatieve oordeel zoals: dat je minder bent dan een ander, overgenomen van jouw moeder die dit weer overnam van haar moeder? 
Door een familie-opstelling kun je dit patroon van zelf-oordelen doorbreken en echt rust voelen in je hoofd en lijf! Onder een negatieve stem ligt altijd pijn. Als je deze pijn kunt oplossen, ben je vrijer in je denken en handelen. Het is wonderlijk hoe je met een familie-opstelling echt een doorbraak krijgt in oude negatieve denkpatronen.

Ben je nieuwsgierig hoe jij meer los kan komen van jouw negatieve stemmetjes? Wil je in het nieuwe jaar minder piekeren, twijfelen en oordelen en met meer liefde naar jezelf kijken? Geef je op voor een GRATIS Mijn Hartestraal Sessie waarin jij direct 3 persoonlijke tips krijgt waarmee jij of je kind loskomt van piekeren, twijfelen en jezelf klein houden. Ik geef elke maand 3 gratis Mijn Hartestraal Sessies weg ter waarde van € 58,-. Meld je aan via de knop hieronder en je hoort binnen een werkdag of jij tot de gelukkigen behoort.

Wees dankbaar

Het is een inkopper maar bewust elke dag dankbaar zijn voor wat WEL is gelukt, geeft je echt een positieve boost. Natuurlijk los je daarmee niet de onderliggende pijn om maar voor the time being verzacht je wel de strenge stem. Dus pak een vel papier en schrijf op waarvoor je dankbaar was in 2023. Dat kan van alles zijn. Hang de lijst op een plek waar je veel komt. Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *