Je loopt in de stad en ineens duizelt het je. Je bent bang dat je zo neer gaat. Je tolt op je benen en het zweet breekt je uit. Je weet wel dat je gewoon veel aan je hoofd hebt momenteel. Onderstaande tips helpen je om dit gevoel te laten verdwijnen.

Grond jezelf

Duizeligheid ontstaat vaak door te weinig zuurstof in je bloed. Je ademt dan te gejaagd. Je voelt dat je adem te hoog zit. Soms merk je dit tijdens veel en snel praten. Je vergeet dan volledig in-en uit te ademen. Dus bekijk het luchtig: je lichaam geeft je een signaal dat je rustiger aan mag doen. Je mag weer even wat dieper in en uitademen. Zonder meteen een zakje te pakken om in te blazen, kun je ook heel subtiel je adem weer rustiger krijgen. Ik doe dit ook met kinderen in mijn praktijk die gespannen zijn. Adem in door je neus. En adem langzaam uit op een ffffffff. Doe dit zo’n 10x achtereen. Dit kan terwijl je loopt in de winkelstraat 😉 Niemand merkt het.

Je zit te veel in je hoofd, het duizelt je!

Energetisch betekent duizeligheid dat je te veel in je hoofd zit. Je hebt kortsluiting. Alle energie is daar geconcentreerd, waardoor er minder overblijft voor de rest van je lijf. Dat uit zich bijvoorbeeld in van die slappe benen of letterlijk de grond niet meer onder je voelen. Een gevoel van zweven. Breng daarom je aandacht weer terug naar je voeten en de grond onder je. Loop stampend of schuifelend over de vloer. Of nog beter: sta even stil bij een winkelrek en voel je voeten. Wip ze op en neer. Voel of ze koud zijn of warm. Visualiseer wortels vanuit je voeten die de grond in gaan en jou stevigheid geven. Laat je dragen door de aarde. Zeg in jezelf: Ik ben veilig, ik word gedragen.

Laat je onrust blijvend los

Bovenstaande oplossingen nemen niet de oorzaak weg van jouw wiebelige gevoel. Als je eerlijk bent weet je wel dat er veel speelt momenteel. Als je lijf signalen gaat geven, is het echt tijd om daarnaar te luisteren. Als je voorbij gaat aan je emoties en spanningen, valt je letterlijk om. Dan zit je op de bank thuis en kun je niet meer die moeder zijn die je wilt. Voel je weer rustiger door de oorzaak van de stress los te laten. In een familie-opstelling kom je achter die diepe oorzaak en laat je deze definitief los. Dit werkt door voor alle generaties na jou!

Jouw voeten zijn de basis en jouw ouders zijn jouw basis. Duizeligheid betekent dat je terug mag gaan naar die basis, naar jouw veiligheid. Wat heb je thuis meegekregen wat je onbewust onrust geeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *