Je voelt het al bij het opstaan. Dit is niet jouw dag. Alles zit tegen en er komt bijna niks uit je handen. De valkuil is dat je dan gaat luisteren naar je strenge stem. Deze spreekt je boos toe dat je beter moet presteren. Het gevolg is dat je je nog ellendiger voelt. Wat kun je doen om dit vervelende gevoel te doorbreken en toch een fijne dag te hebben?

Laat het mèh gevoel er gewoon zijn. Herken de worsteling met je verstand en stap er uit! Zeg hardop: dit gevoel mag er gewoon zijn. Ik ben oké! Ik zie wel wat lukt vandaag. Gun jezelf het recht op een off-day.

Prijs jezelf voor wat wel lukt. Hoe klein ook. Dus als je brood hebt gehaald. Als je toch lunch hebt gemaakt. Of een e-mail hebt verzonden of een paar regels van een document hebt kunnen lezen.

Wees mindfull en focus op klein geluk: de zon, de vogels, die lekkere cappuccino en een fijn gesprek met een vriendin. Schrijf op waar je dankbaar voor bent.

Wees vooral extra lief voor je zelf. Herken de strenge stem, maar ga je niet de strijd aan. Je blijft bij je gevoel dat alles er gewoon mag zijn. Omarm jezelf letterlijk. Voel maar het is oké. Jij hoeft niet perfect te zijn!

Schrijf op een briefje: ik mag een baaldag hebben! Of spreek het in op je telefoon. Een andere positieve affirmatie mag ook. Zolang het jou er maar aan herinnert dat je oké bent zoals je nu bent.

Geef jezelf wat je je aan je beste vriendin zou geven als zij een pokke dag had. Dus koop die bos bloemen voor jezelf. Kijk een film in je eentje. Maak een lange wandeling. Waar word jij blij van? Wat geeft jou energie?

Ik kan je verzekeren wanneer je het gevecht met jezelf loslaat, ervaar je zoveel ruimte. Het grappige is dat ik dan vaak nog meer af krijg dan ik dacht.

Heb je vaak een off-day? Worstel je met je gevoelens en gedachten? Het is fijn om je hart te luchten en zo tot inzichten te komen. Dat geeft je ruimte en weer innerlijke rust. Plan een GRATIS Mijn Hartstraal Sessie . Je voelt je meteen wat lichter en weet weer welke kant je op wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *