Mijn behandelingen zijn niet vergoedbaar, omdat ik mijn energie niet wil spenderen aan steeds veranderende regelgeving van zorgverzekeraars. Bovendien is de vergoeding voor alternatieve zorg (waaronder ik val) in 2024 verder teruggeschroefd.

In coachland zie ik uurtarieven voorbij komen van 95 euro. Daar krijg je dan vaak voor een x aantal keer 30 of 40 euro van vergoed door de zorgverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent. Ik heb eens uitgerekend dat de jaarlijkse extra premie die je betaalt voor de aanvullende verzekering hetzelfde is als het totaal bedrag wat je vergoed krijgt. Dus eigenlijk spaar je met een aanvullende verzekering je eigen geld om het later in stukjes terug te krijgen. Per behandeling is er vaak ook een limiet aan wat je terugkrijgt bv 40 euro per keer met een max. van 250 euro per jaar. Ook heb je niet altijd vrije keuze in aanbieders.

Sommige coaches rekenen 95 euro per uur. Daarvan krijg je dus 40 euro terug. Je betaalt dan 55 euro zelf PLUS je maandpremie van 10 euro voor aanvullende verzekering. Per saldo is dat hoger dan de investering in een traject bij Hartestraal.

Kijk dus altijd goed of je aanvullende verzekering echt rendabel is. Is geld een issue? Er is bij Hartestraal altijd een maandelijkse betalingsregeling mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *