Je staat vrolijk op en voordat je het weet voel je je down. Hoe kan dat? Gevoelige mensen en kinderen nemen vaak onbewust gevoelens over van anderen. Ook voelen zij haarfijn aan wanneer er net ergens ruzie is geweest. Waar iemand anders deze energetische signalen niet opmerkt, kan een hooggevoelig persoon er wel last van hebben. Gelukkig zijn er tal van oefeningen om als persoon te leren wat jouw eigen gevoel is en wat van de ander. Daarvoor is het vooral belangrijk stevig te staan. Aarden noemen we dat. Een boom die goed met zijn wortels in de grond staat, blijft overeind bij wind. Ook voor ons mensen is het zo dat hoe meer we in contact zijn met onszelf hoe minder we ons verliezen in de gevoelens om ons heen. Doe onderstaande aarde oefening eens samen met je kind. Meer leuke tips? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aarde-oefening

Zorg dat je even 5 minuten niet gestoord word. Kom staan (liefst op blote voeten of sokken) en sluit je ogen. Adem diep in door je neus en langzaam uit of een fff. Doe dit 3 x. Neem de tijd.
Ga nu met aandacht naar je voeten. Duw je linkervoet iets meer in de grond. Voel welk stuk van je voet de grond het meeste raakt. En laat los. Duw nu je rechtervoet iets meer in de grond en voel ook hier. Laat weer los. Beide voeten plat. Is er een voet die je meer voelt dan de andere? Of voel je beide voeten niet? Alleen maar opmerken zonder oordelen. Druk nu de voorkant van je voeten iets meer in de grond, maar let op je hele voet blijft op de grond. Kom terug in midden van je voet. Druk vervolgens je hakken iets meer in de grond. En kom weer terug in het midden. Voel je verschil? Herhaal deze oefening liefst elke dag als je wilt leren aarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *