Een heel mooi hulpmiddel bij rouw of verdriet is een helend verhaal. Ik schrijf dit soort verhalen voor elk kind. In het verhaal speelt het kind een heldenrol. De held gaat de angst of het verdriet aan en krijgt het kracht of hulp van bijvoorbeeld de overleden persoon. De onderliggende boodschap in het verhaal is het leerdoel van het kind. Door in een derde persoon te lezen over zijn eigen leerdoel en ontwikkeling kan het kind loskomen van zijn eigen pijn. Ouders krijgen het verhaal mee naar huis en kunnen het voorlezen op moeilijke momenten. Het is ontzettend dankbaar om deze verhalen te mogen schrijven. Ouders zijn ontroert dat het zo passend is voor hun kind. Ze zien het echt als een cadeau. Wil je er meer over weten? Of wil je zelf een helend verhaal schrijven? Neem contact op en ik help je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *