Iedereen heeft het wel eens dat je achteraf denkt: ik had dit of doet moeten zeggen.
Zo’n onuitgesproken gevoel geeft me onrust. Ik ga dan opnieuw het gesprek aan met degene. 

Ergens op terugkomen vond ik vroeger zo spannend! Ik wilde niet zeuren en dus kropte ik het op. Maar wat een pijn in je lijf kun je daarvan krijgen, wanneer je allerlei onuitgesproken gevoelens meedraagt.

Hoe is dat voor jou?

Kom jij terug op een gesprek wat je een naar gevoel gaf of blijf je er (letterlijk) mee in je maag zitten?

Spreek jij degene aan die over jouw grenzen heen gaat of trek jij je terug met knallende hoofdpijn of pijn in je schouders & rug?

Nu weet ik dat je je altijd beter voelt als je dingen niet laat opstapelen, maar ze alsnog uitspreekt. Het gaat anders zo vastzitten in je lijf. Eigenlijk gaat het erom dat jij jezelf minstens zo belangrijk vindt als de ander. Jij geeft jezelf liefde door jouw gevoel uit te spreken. Jij bent het toch waard om gehoord en gezien te worden? 

Challenge
Ga jij de uitdaging aan voor jezelf deze week om bij een naar gevoel of een hoop gepieker eens na te gaan: wie ging er over mijn grens en waar wil ik op terug komen? Ga vervolgens het gesprek aan. Voeten stevig op de grond en in jezelf herhaal je het zinnetje:

Ik ben het waard om gehoord te geven.
Ik mag mijn gevoel laten spreken. 

Stop deze op een briefje in je broekzak en steek je hand in je broekzak en voel het briefje vlak voor je gesprek. Het zal je houvast geven 🙂

Merk je dat grenzen aangeven en jezelf durven uitspreken een terugkerend thema is?

Dan is de Gratis online Groei Week, die start 27 mei, echt iets voor jou!
In slechts 20 minuten per dag werk je aan het loslaten van jouw onzekere stem die jou weerhoudt om je uit te spreken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *