Zit jij net als vele andere moeders je kind steeds moed in te praten? Zie je hem/ haar worstelen met onzekere gedachten en gevoelens.  “Ik ben raar, anders, dom, lelijk, niet leuk, onaardig of te gevoelig” Elk kind heeft dat wel eens. Het wordt een probleem als het je kind blokkeert om helemaal ontspannen en blij te zijn.

Merk je ook dat je kunt praten als brugman, maar dat de onzekere gedachten van je kind blijven terug komen? Dit komt omdat het brein van je kind zich vertrouwd voelt bij dit onzekere denkpatroon, het is ingesleten. Het vraagt heel veel dagelijkse herhaling, voordat je brein daadwerkelijk een nieuw patroon heeft aangeleerd. En dan nog is onzekerheid niet alleen iets van het hoofd, maar vooral van je gevoel. Praten is een activiteit van het brein, je kind blijft hiermee in zijn hoofd zitten. In de creatieve kindercoaching gebruiken we creativiteit en mindfulness bewegen om meer rust te krijgen in lijf, hoofd en hart.

Wat kun jij als mama doen in plaats van praten?

Het praten maakt jou ook moe. En meestal helpt het je kind niet helemaal. De onrust en twijfels blijven komen. Breng de energie van zijn volle hoofd terug naar beneden door lichaamsgerichte of creatieve oefeningen te doen.

Aarding
Door letterlijk stevig te staan, breng je eerst rust in je lijf wat doorwerkt naar je hoofd. Laat hem/ haar vooral goed met de voeten en grond contact maken. Een balletje onder de voeten laten rollen, is goud waard.

Creatief bezig zijn
Laat je kind alle negatieve gedachten eruit tekenen en maak er een grote prop van voor in de vuilnisbak. Soms moeten kinderen een drempel over, begin dan zelf gewoon met jouw dag  te tekenen. 

Wil je echt dat je kind een nieuw positiever denkpatroon aanleert? Dan is het nodig eerst de oorzaak van de onzekerheid op gevoelsniveau los te laten. Lees er meer over in creatieve kindercoaching

Wil je meer tips ontvangen? Meld je dan aan voor de inspiratiemail met daarin nu nog twee gratis tips om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *